Jeg fik lyst til at lave en god vegetar suppe og kiggede i køleskabet hvad der var af rester.

Jeg fandt 8 små kartofler, 2 gulerødder, en ½ peperfrugt, et ¼ blomkål, og lidt forårsløg.
Skrællede kartofler, gulerødder og skar dem i små tern og delte blomkålen i små buketter.

Kogte kartoffel, gulerod og blomkålsbuketter til det var godt mørt og hældte grøntsagsvandet fra.
Gem lidt af grøntsagsvandet hvis suppen bliver for tyk.

I stedet hældte jeg en brik (250 ml.) OMA fløde 4% i de kogte grøntsager og blendede det til en suppe.
Jeg skar peperfrugt og forårsløg (gem lidt til pynt/topping) i små stykker og blendede det med i suppen.
Varm det op og smag til med salt og peper.

Velbekomme.

Jordskokkesuppe

Så længe der mindst er 50 % jordskokker i suppen vil jeg tillade mig at kalde den jordskokkesuppe.
Man kan jo selv vælge hvad man ellers vil putte i suppen, så der kan blive ryddet op i grøntsagsskuffen.
Jeg havde så 550 g. jordskokker som jeg skrubbede godt (behøver ikke at blive skrællet).
Jeg fandt også to gulerødder som jeg skrældede, to små kartofler som jeg også bare skrubbede.
Jordskokker, gulerødder og kartoflerne skar jeg i små stykker og kogte det hele i en gryde med vand til det hele var godt mørt (Si ca. haldelen af vandet fra, så du kan regulere konsistensen bag efter).
Blend det så til mos.

Jeg fandt også et halvt bund forårsløg, 100 g. champignon, som jeg blendede sammen med
250 ml. madlavningsfløde (OMA 4%)
De to blandinger blandes så godt sammen i gryden under varme og smages til med salt og peper.

Mener du at blandingen er for tyk, blander du blot lidt af grøntsagsvandet i igen.

Så er suppen klar til servering i skåle, hvor jeg toppede suppen med frisk hakket basilikum.
Tilbehør Salat og groft brød.