Laks med flødespinat, kogte gulerødder, ærter og spidskålsalat.
Ovnbagt ørred med krydderurter, peberfrugt, ost og urtecreme
Ørreden er bagt i ovnen i sølvfolie med div. urter, peberfrugt og revet ost (13% cheasy) i ca. 30-40 min. (varmluft). Lidt an på størrelsen.
Urtecremen består af 250 g. græsk yoghurt, 150 g. Cheasy Fraiche 5%, 1 spsk. olivenolie, 1 fed hvidløg,
2 tsk. citronsaft, lidt reven citronskal, 3 spsk. hakket purløg, 3 spsk. hakket persille og 1 dl. Ærter.
Det hele rørt godt sammen og smages til med salt og peber.
Lav det gerne et par timer før serveringen og lad det trække smag i køleskabet.
Som tilbehør valgte jeg kogt gulerod, pastinak og kartofler.
Lakseørred
En halv porre, en peperfrugt og 250 g. champignon finhakkes og ristes godt af på en pande med vand. Trickset er at det først koger. Når vandet er fordampet bliver det jo så ristet godt. (så spare du jo på fedtstoffet) Hold øje med det.
Det lægges i den ene halvdel af et stort ildfast fad. Del lakseørreden i mindre stykker og læg det ovenpå.
Røsti:
400 g revet pastinak og gulerod blandes op med to æg, salt og peper.
Formes i ”frikadelle” størrelse. Steg dem på panden i lidt olie. (her egner vand sig ikke)
Når de er færdige anrettes de i det ovnfaste fad i den anden halvdel som du ser på billederne.
Sovs:
Sovsen består af 250 ml. fløde (4%), en dusk finhakket dild, en halv porre der er blendet i minihakkeren. Smag til med salt, peper og citrosaft efter smag.
Hæld lidt sovs over lakseørredstykkerne og resten som du synes.
Jeg havde nogle tomater der skulle bruges, så de fik lige 20 min før og kom så med i det ildfaste fad.
Bag det hele i 10-12 min. Lidt efter hvor store lakseørredstykkerne er.
Som tilbehør en god salat.