Jordskokkesuppe med porre og sprød parmaskinke

Skrub 500 g. jordskokker og 400 g. kartofler og skær dem i grove stykker.

3 porrer renses og hakkes groft. Svits porrene i 2-3 min. i en stor gryde med lidt olie.


Tilsæt så jordskok- og kartoffelstykkerne.
1 liter bouillon tilsættes (lavet af en liter vand og 2 bouillon terninger).
2 spsk. timian (tørret) tilsættes.


Skallen af en økologisk citron rives i (pres også citronsaften i)

Suppen småkoges/simre i ca. 30 min. og blendes med en stavblender.
Smages til med salt og peber.

10 min. før suppen er klar til servering sættes parmaskinke og rugbrødscroutoner i ovnen på hver sin bageplade beklædt med bagepapir.


Bages ved 180 g./varmluft i 8-10 min. til det er sprødt.
Rugbrødscroutonerne består af 4 skiver rugbrød der er skåret i små tern og vendt i lidt olivenolie med lidt salt og timian.

Jeg valgte også at serverer friskbagt flutes til.

Opskriften rækker til 3-4 personer.