Champignonsovs 

250 g. skivet champignpon ristet af i lidt vand på panden.

Når vandet er kogt/ristet af mødes champignonen med en brik OMA madlavningsfløde 4%.

Lad det koge lidt ind til den har den "sovsetykkelse" du ønsker og smag så til med salt og peber.

  • Dild/porre sovs

    Sovsen egner sig til fisk.

    En brik OMA fløde 250 ml. (4%), en dusk frisk finhakket dild og en halv porre der er kommet igennnem minihakkeren røres godt sammen og
    Smages til med salt, peber og citronsaft.
    Overhældes fisken kold og giv så fisken 10-15 min. i ovnen.

  • Gul ostesovs

    Denne sovs er lavet af en brik OMA fløde 250 ml. (4%), en håndfuld revet ost (Cheasy 13% Mozzarella) smagt til med salt, peber, og lidt basilikum. (tilberedt i en lille kasserolle)

    Osten gør at sovsen får en god ”sovse tykkelse”

    Jeg valgte at give sovsen lidt farve ved at tilsætte lidt gurkemeje.

    Denne sovs lander så på en fedtprocent på ca. 8 pr. 100 g. sovs.

Lakseørred gratineret med dild/porre sovs