Æggetærte / æggeret

-----------------------------------------------

Æggetærte

5 æg, 50 g. revet mozzarella ost (Cheasy 13%), 100 g. skinkestrimler, 4 stk. revet gulerødder, 1 stk. revet pastinak, 4 stk. cherry tomater skåret i små både, 50 g. rugmel, 1 tsk. Bagepulver , 1 tsk. Salt, 1 tsk. Peper og 2 tsk. Timian røres sammen i en skål og tilsættes så skumme/minimælk el. vand til det bliver til en lind masse.

Det hældes så i en tærteform.

Jeg valgte at toppe tærten med mozzarella ost (Cheasy 13%), skinkestrimler og cherrytomater i skiver.

Bages i ovnen i ca. 45-50 min. / 180 g. varmluft.

Som tilbehør valgte jeg en god salatblanding og brød til.

Æggeret med fladbrød og salat

6 æg, 200 g hytteost (1,5%), 50 g. rugmel, 3 dl. Skummemælk, 100 g. revet gulerod, 1 blended løg, 30 g. finhakket peperfrugt, 1 tsk. Salt, ½ tsk. Peper, tre tsk. tørret oregano, 3 tsk. finhakket purløg.

Det hele røres godt sammen i en skål.


Blandingen hældes i et passende stort fad og bages først ved 220 g. i 15 min., hvor der så kommer topping på efter eget valg og smag. (jeg valgte halve tomatskiver og små stykker rød/gul peperfrugt).


Derefter sænker du temperaturen til 200 g. og bages færdig i ca. 25-30 min.


Pynt med lidt finhakket purløg.

Tilbehør efter eget valg. Men jeg valgte at servere friskbagt fladbrød og en rest salat fra dagen før.

-----------------------------------------------------------

Fladbrød er enkelt at lave.
350 g. rugmel, 150 g. hvedemel, 1 tsk. salt, ½ tsk. peper, 1 håndfuld sesamfrø.


Det hele blandes godt sammen og der tilsættes vand til det er blevet til en god tyk dej.


Hæld rugmel på køkkenbordet og ælt dejen til den ikke er fugtig mere.
Størrelsen på fladbrødene bestemmer du selv, men jeg valgte at dele dejen i 100 g. stykker. ( 9 stk. i alt)


Tryk dejen flad med hånden så de ca. er 8-9 mm. Tykke.
Bages i ovn ved 250 g. (varmluft) i ca. 8-10 min. (hold godt øje med dem)

Grund til at jeg bruger 150 g. hvedemel og ikke rent rugmel er at min erfaring siger at brødene bliver lidt mere luftige.


Men du kan sagens nøjes med at bruge ren rugmel, men så bliver brødene måske lidt mere flade og hårde.