Grøntsagstærte med kylling

Tærtedejen består af: 1/2 dl. olivenolie, 1,6 dl. vand, 75 g. fine havregryn og 150 g. rugmel.

Rør det hele godt sammen.

  • Beklæd tærteformen med dejen.
    Forbag den i ovnen ved 200 gr./varmluft i ca. 7-8 min.

  • revet gulerod og finsnittet løg og kyllingetern lægges i.

  • Hæld en brik/250 ml. OMA madlavningsfløde 4% hen over.
    Top den med finsnittet forårsløg.
    Bag den i ovnen ved 180 gr./varmluft i ca. 35-40 min.

Porretærte Serveret med salat og hjemmelavet dressing (5%)

Lav en tærtedej som består af :
¾ dl. Olivenolie, 1,5 dl. Vand, 75 g. fine havregryn, 50 g. fuldkornshvedemel og 100 g. fuldkornsspeltmel.
Bland det hele godt sammen og ælt det til en god og smidig dej.
Smør en tærteform og beklæd den med tærtedejen.
Forbag den i ca. 7-8 min. Ved 200 grader.

500 g, porre (ca. 9 mellemstore porre) finhakkes og svitses let på panden i lidt olivenolie.
De svitsede porre lægges på den forbagte tærtebund.
250 g. tofu, ½ dl. Skummemælk, lidt salt og basilikum (efter smag og behag) blendes sammen og hældes over porrene på tærtedejen.
Du kan også lave en blanding af en brik OMA madlavningsfløde (4%, 250 ml.), salt og basilikum. Og hælde den over porrene i stedet for.
Bag tærten i ca. 35 min. / 200 grader.

Tofu også kaldet sojabønneost er lavet af sojamælk som igen er lavet af sojabønner. Tofu er alm. i det Japanske, kinesiske og koreanske køkken.
Du kan selv lave tofu af sojamælk, eller bare købe den færdig

  • Tofu findes i mange forskellige pakker og varianter.