Farsbrød med broccoli/nøddeknas, bagte tomater og jordskokker.

Farsbrød med broccoli/nøddeknas, bagte tomater og jordskokker.

Jeg valgte at bruge 500 g. hakket svin og kalv (8-12%). (men al slags hakket kød kan jo bruges).
340 g. broccoli blev kørt igennem foodprocessoren så det blev til ”broccoli mel”.
1 dl. Vand blændes sammen med 1 fed hvidløg, ½ chili, 2 tsk. Basilikum, 1 tsk. Karry, salt, peber og et lille løg.

Det hele røres godt sammen. Sæt det gerne på køl en times tid før du skal bruge det så farsen sætter sig.

På grund af broccolien er fedtprocenten pr. 100 g. nu kommet ned på 4,7-7,2 %

Form det til et farsbrød og læg det på en bageplade.
Hak en håndfuld nødder, mandler eller lign. Og drys det hen over farsbrødet

Bag det i ovnen i ca. 1 times tid.

Som tilbehør valgte jeg tomater og jordskokker i skiver, Bag dem i ca. ½ times tid i ovnen.

Rubbed Shank med Honning/Balsamico marineret grønt

Rubbed Shank med Honning/Balsamico marineret grønt

Jeg tog den lette løsning med kødet ”Rubbed Shank” (7 % fedt/svineskank) og købte det færdigt i supermarkedet.
I ovnen i 25/30 min. Ved 180 grader.

Så kommer vi til det grønne som jeg lavede 2 versioner af.

Snittet forårsløg, skalotteløg i både og en håndfuld græskerner rørt godt rundt i en blanding af akaciehonning og balsamicoeddike (ca. lige dele af hvert, men juster den alt efter egen smag).

I anden version af det grønne skifter du blot forårsløgene ud med peperfrugt skåret i strimler og så samme fremgangsmåde.
Bag det i ovnen i ca 15/20 min.

Til kødet valgte jeg også at serverer kartoffelskiver med selleristykker til.

koteletter i tomatsovs med bulgur og grønt