Sunde "hakkedrenge"

 

Her serveret med ovnbagte rodfrugter, majs og syltede chiliskiver.

 

En god ”hakkedreng” lavet af oksekød med 6-10% fedt, er i sig selv jo ikke ”fedt” kriminel.

Jeg har dog lavet en noget sundere model ved at køre et blomkålshoved på 700 g. igennem foodprocessoren så det blev lavet om til ”blomkålsmel”.
Dette blandede jeg sammen med 1000 g. oksekød (6-10%).
I alt fik jeg så 1700 g. fars til sunde ”hakkedrenge” (så er der også lidt til fryseren)

Fedtprocenten kom så ned på ca. 4-6 % i stedet for 6-10 % fedt pr. 100 g.

Jeg tog lidt salt, peber og 2 fed hvidløg og blendede det sammen med 1 dl. vand og blandede det i farsen.
Du kan naturligvis variere krydderierne efter egen smag.

Jeg valgte at lave ”hakkedrengene” i ovnen, på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt vand ved og dæk det hele med vådt bagepapir, så undgår du at kødet bliver tørt.
Bag dem ved 180 g. i ca. 40-50 min. alt efter den valgte størrelse.

Mandelpaneret majsbøf

500 g. oksekød (8-12%) røres sammen med 500 g. blended majs.

Hæld 1 dl. Vand i din minihakker/blender. Tilsæt 2 tsk. salt, 2 tsk. peber, 4 tsk. basilikum(tørt), 2 fed hvidløg og en lille rawit chili (6,5 i vindstyrke)
Chili’en kan naturligvis undværes hvis du ikke er så vild med chili.
Det hele blendes og tilsættes i oksekød/majs blandingen.

Form bøfferne i den størrelse du ønsker.

Hak en god håndfuld mandler groft og vend bøfferne rundt i det.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 45 til 60 min. (Lidt an på den valgte str.)
Jeg fik 10 store bøffer ud af det i den størrelse som jeg valgte.

Jeg valgte at lave det som en let ret og mit tilbehør blev derfor marineret gulerod stick’s.

Når bøfferne er kommet i ovnen kan du lave tilbehøret.

Gulerødderne ordnes/skrælles og skæres i små stick’s.
Put dem i en stegepose. Hæld lidt olivenolie i og tilsæt yderligere lidt salt, peber, og basilikum.
(lav din egen favoritsmag)
Luk posen og bland det hele godt sammen. Sæt posen i ovnen ca. 20 min. før bøfferne er færdige.