Linse "deller" med sojabønne-spaghetti og grøntsags "sovs"

Linse "deller"

Skyl 200 g. grønne linser (delikatesselinser) grundigt og kog dem i udsaltet vand i ca. 25 min. Og hæld vandet fra i en sigte.

1 fed Hvidløg, 1 løg og 2 blade spidskål blændes og tilsættes linserne. 


Rør det til en fars sammen med 2 æg, 1 dl rasp, ½ tsk. Stødt spidskommen, ½ tsk. Stødt koriander og smag til med salt og peber.


Form farsen til flade "deller" og steg dem i lidt olie på panden, ca. 6-7 min. På hver side.


Du kan også bare brune dem på panden og bage dem i ovnen i ca. 10-12 min. Ved 180 grader.

 

sojabønne-spaghetti'en skal koges 6-8 min.

 

Grøntsags "sovs"

Ta' hvad du har af grønt i køleskabet og skær det ud i små tern.

Rist det godt af i wokken og tilsæt 1-2 dåser hakket tomat (lidt an på hvor meget grønt du har)

Lad det simre til det er rimeligt mørt.

Smag til med salt, peber og karry

 

Linsefrikadeller, rødbedetern med hakket mandler/persille og grøn salat

Linsefrikadeller

Skyl 200 g. grønne linser (delikatesselinser) grundigt og kog dem i usaltet vand i ca. 25 min. Og hæld vandet fra i en sigte.

1 fed Hvidløg, 1 løg og 2 blade spidskål blændes og så tilsættes linserne.


Rør det til en fars sammen med 2 æg, 1 dl rasp, ½ tsk. Stødt spidskommen, ½ tsk. Stødt koriander og smag til med salt og peber.


Form farsen til flade frikadeller og steg dem i lidt olie på panden, ca. 5 min. På hver side.


Du kan også bare brune dem på panden og bage dem i ovnen i ca. 10/12 min. Ved 180 grader.

 

Rødbedetern med hakket mandler/persille

2 rødbeder koges møre men stadig med lidt bid og skæres i små tern.
50 g. mandler hakkes groft.
1 håndfuld persille hakkes groft.


Der laves en dressing bestående af olivenolie, balsamicoeddike, akaciehonning, 1 tsk. vanilje sukker, lidt salt og peber røres godt sammen. (juster selv mængden efter egen smag)


Mandler og persille blandes godt sammen med dressingen og rødbederne blandes i til sidst.
Lad det trække ca. 30 min. Før serveringen.

 

Salat

Salaten består af hakket iceberger salat, agurk i tern, majs, blåbær og knuste valnødder.

Linsefrikadeller i en anden varition

Linsegryde

Læg 500 g. røde linser i blød i mindst 30 min.

Kog dem derefter i ca. 30 min. i det samme vand som de var i blød i.
Si vandet fra linserne.

3 løg hakkes og svitses i lidt olie i en stor gryde til de er lettere gyldne.


3 fed hvidløg (finhakket eller igennem hvidløgshakkeren) og 4 tsk. timian (tørt) tilsættes.


Yderligere tilsættes 750 g. tomat som er skåret i små både (eller tilsvarende mængde hakket tomat på dåse) og 2 hakkede peperfrugt.

Tilsæt også 2 håndfulde frisk hakket persille og 5 laurbærblade og lad det hele simre i mindst en times tid.


Til sidst tilsættes linserne og det hele varmes op, smages til med salt og peper og er klar til servering.

Rækker til 3-4 personer.