Kyllingefilet tilberedt i stegeso

 

Jeg bruger meget stegeso’en til kyllingefilet.

Kyllingefilet kan godt gå hen og blive lidt tørt i ovnen, men med hjælp fra stegeso’en bliver det mørt og saftigt.
Det er jo nærmest en ovn i ovnen.

Start med at marinere kyllingefileterne i stegeso’en.

Læg de kyllingefileter du skal bruge i stegeso’en. Hæld vand i så de dækker kyllingefileterne.
Drys dine ynglings krydderier over (salt, peber, karry, basilikum, timian, ja alt kan bruges.)
Blend gerne 2-3 fed hvidløg i lidt vand og hæld det over også.

Bland det hele godt sammen og lad det stå og trække. Gerne 2-3 timer. Si så vandet fra så krydderierne stadig er ved kyllingefileterne.
I ovnen i ca. 50-60 min. (lidt an på størrelserne af fileterne.)

Som tilbehør valgte jeg at serverer ovnbagte kartofler med løg og en god sovs som er lavet af en brik OMA fløde(4%), en håndfuld revet ost (Cheasy 13% Mozzarella) smagt til med salt og peber. (tilberedt i en lille kasserolle)

Osten gør at sovsen får en god ”sovse tykkelse”

Jeg valgte at give sovsen lidt farve ved at tilsætte lidt gurkemeje.

Denne sovs lander så på en fedtprocent på ca. 8 pr. 100 g. sovs.