Farsbrød med broccoli/nøddeknas, bagte tomater og jordskokker.


Jeg valgte at bruge 500 g. hakket svin og kalv (8-12%). (men al slags hakket kød kan jo bruges).

Kør et broccoli hoved (340 g.) igennem foodprocessoren så det bliver til ”broccoli mel”.

Blend 1 dl. vand sammen med 1 fed hvidløg, ½ chili, 2 tsk. Basilikum, 1 tsk. Karry, salt, peber og et lille løg.

Det hele røres godt sammen. Sæt det gerne på køl en times tid før du skal bruge det så farsen sætter sig.

På grund af broccolien er fedtprocenten pr. 100 g. nu kommet ned på 4,7-7,2 %

Form det til et farsbrød og læg det på en bageplade.
Hak en håndfuld nødder, mandler eller lign. Og drys det hen over farsbrødet

Bag det i ovnen i ca. 1 times tid.

Som tilbehør valgte jeg tomater og jordskokker i skiver, Bag dem i ca. ½ times tid i ovnen.

Fars ”kage” med aspargeskartofler og ristet peberfrugt/løg

Fars ”kagen” består af 500 g. hakket kyllinge fars (7-10 %).

200 g. majs, 200 g. ærter, et løg og en peberfrugt. Det hele blended og rørt godt sammen med farsen. Tilsæt også salt og peber efter smag.
Topping består af skivet peberfrugt, løg og tomat.
Bages i en bradepande i ca. 40-50 min. / 180 grader/varmluft.

Aspargeskartoflerne koges i en gryde som normalt.
Peberfrugt og løg skæres ud i passende stykker og ristet på panden med lidt olie i ca. 20 min.