Falafel

 

Falafel er mest udbredt i de mellemøstlige lande, men blandt vegetarer herhjemme er det ved blive et godt alternativ til kød.

Det minder meget om frikadeller, men har intet med kød at gøre.

 

 

  • Men der skal ”tyvstartes" lidt gerne dagen før.
    225 g. kikærter lægges i blød i rigeligt vand.
    Der bliver 480 g. kikærter når de har suget vand i mindst 8 timer.

  • Start med at blende de udblødte kikærter.
    Et bundt hakket persille,
    1 ½ tsk. spidskommen, 1 ½ tsk. koriander, ½ tsk. salt, en spsk. citronsaft, to æg og en mellemstor kartoffel (revet) tilsættes.
    Et fed hvidløg presses i.
    Det hele røres godt sammen. Lad ”farsen” trække/sætte sig i køleskabet en times tid før brug.


  • Form ”farsen” i passende ”frikadellestørrelse” og lav en god stegeskorpe på pande, 2-3 min. På hver side.



  • Læg dem i et ildfast fad og giv dem ca. 30 min. I ovnen ved 180 gr./varmluft.

    Du kan vælge om de skal tilberedes kun på panden eller som disse her.
    2-3 min. på panden på hver side og så ca. 30 min. i ovnen.


  • Jeg valgte som tilbehør ovnkartofler og mixed salat.