Pochering af fisk er jo bare at du tilbereder den i vand.

Men hvor lang tid og hvor meget vand er ikke lige meget for at få den perfekte pochering.

 

Hvor lang tid fisken skal have og hvor meget vand du skal bruge, afhænger af tykkelsen på det tykkeste sted på fisken og vægten på hvor meget fisk du skal pochere af gangen.

 

Udregningen på tiden for hvide fisk som f.eks. torsk er 2 x tykkelsen.

Altså en fisk på 3 cm på tykkeste sted = 3 x 3 = 9 minutter.

 

Udregningen for fede fisk er 2 x kvadratet af tykkelsen.

Altså en fisk på 3 cm på tykkeste sted = (3 x 3) x 2= 18 minutter.

 

 

Hvor meget vand du skal bruge afhænger af hvor mange gram/kilo fisk du skal pochere på en gang.

Forholdet er 1:3……..….F.eks.  skal du pochere 250 g. fisk, skal du bruge 750 ml. vand

Det har noget at gøre med den hastighed væsken falder i temperatur i forhold til fisken.