Vegetar burger

250 g. champignon, 1 løg, 2 fed hvidløg skæres i små tern.

Løg og hvidløg svitses let på en pande uden at tage farve.

Champignon tilsættes og steges ved svag varme til væsken er fordampet og blandingen virker tør.

 

50 g. havregryn blendes til ”mel”. Tilsættes og røres godt sammen.

Ønskes en grovere fars tilsættes havregrynene hele.

250 g. drænede kogte linser og 1 æg røres sammen med blandingen.

Ydermed tilsættes der 2 spsk. Majsstivelse.

Der tilsættes nu ½ tsk. timian, 1 spsk. Tamari eller anden soyasovs, og 2 spsk. Tomatpure. Har du ikke det i køleskabet kan du også blende en dåse hakket/flået tomat og bruge lidt af det.

salt og peber efter egen smag.

Farsen har godt af at hvile i køleskabet en times tid.

Hvis du synes den er for lind i det, kan du tilsætte lidt ekstra havregryn, som så suger væsken til sig.

 

Form farsen til 4 store flade bøffer, og bag den i ca. 30-40 min. (lidt an på størrelsen)