Appelsin marmelade med stevia

  • Skræl 1 kg appelsiner og 1 citron.
    (undgå at få den hvide hinde med da den er bitter)

  • Blend skrællerne groft.

  • Kog de groft blendede appelsin- og citronskræller i ca. 15 min.

  • Appelsin- og citronbådene skæres i mindre stykker.
    (husk at tage den hvide hinde af da den er bitter)

  • Efter appelsin- og citronskrællerne har kogt i ca. 15 min. tilsættes de skårne appelsin- og citronbåde og koges videre i ca. 30 til 45 min.

    Tilsæt lidt mere vand hvis du synes der er behov for det.

Sukker/stevia tilsættes efter ca. 15 min. og koges yderligere ca. 25-30 min. mere.

 

Normalt skal du bruge 500 g. sukker men det kan erstattes af 50 g. stevia.

Ved kun at bruge stevia (50 g.) får du en lille anelse ladkridssmag ud af det. (smag og behag)

I denne opskrift bruges der 250 g. sukker og 25 g. stevia (som jo svarer til 250 g. sukker).

Så har du der allerede halveret kalorieindholdet, og lakridssmagen trænger ikke så meget igennem. (men igen en smagssag)

 

Gem 2 tsk. sukker/stevia til at blande sammen med Geleringspulveret.

 

 

2 tsk. sukker/stevia og 2 tsk. geleringspulver blandes sammen.

  • Fjern gryden fra kogepladen.

    Geleringspulver/sukker drysses i under omrøring og gryden sættes tilbage på kogepladen og koger ca. 2 minutter mere.

Så er der hjemmelavet appelsin marmelade.