Denne opskrift er den vegetariske version af paprikagryde.

Du kan jo naturligvis tilføre det kød du vil.

kyllingestrimler ville være et godt bud.

----------------------------------------------------------------------

Denne paprikagryde er en god anledning til at få ryddet op i grøntsagsskuffen i køleskabet.

Du kan bruge næsten alle grøntsager til denne ret.

Jeg fandt en squash, 1,5 peperfrugt, et par gulerøddder.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Til denne paprikagryde brugte jeg

 

lidt rapsolie til at stege med

1 stort løg, 1 fed hvidløg, 2 spsk. koncentreret tomatpuré

3 spsk. paprika, salt og peber

1,25 dl. fløde 38% (det var en rest)

1,25 dl. minimælk

1 dåse kidneybønner

1 squash, 1,5 peperfrugt, 2 gulerødder

-----------------------------------------------------------------------------

Start med at gøre alle grøntsagerne klar.

Hak hvidløg og løg.

Skræl gulerødderne, vask squash og peberfrugt. Skær det hele i mindre stykker (som du nu synes).

Rist hvidløg og løg i lidt rapsolie et par minutter i en gryde eller en dyb pande/wokgryde.

Jeg brugte en  3 liters gryde.

Tilsæt så squash, peberfrugt og gulerødder. Steg det 2-3 min. 

Tilsæt paprika og det koncentreret tomatpuré. Igen lad det stege 2-3 min. inden du tilsætter fløde/mælk.           

Til sidst tilsættes kidneybønnerne.                 

Lad det stå og småsimre til grøntsagerne er møre (med lidt bid efter smag og behag)

Du kan tilføje lidt mere mælk hvis du synes der mangler lidt væske.

 

Mens retten står og småsimre kan du tilberede tilbehøret.

Som tilbehør valgte jeg kartoffelmos, men ris passer også fint til retten.

 

---------------------------------------------------------------------------

kidneybønner stammer fra Syd- og Mellemamerika, hvor den udgør et af de vigtigste næringsmidler.

 

Næringsindhold i kidneybønner

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 330

Fedt: 1 gram
Kulhydrat: 60 gram
Protein: 24 gram