Peberrodssalat

Jeg elsker et stykke med kamsteg og peperrodssalat.

Jeg var en tur rundt i div. fødevarebutikker og se hvad de kunne tilbyde af peberrodssalat.

Høj fedtprocent, mayonaise m.m.

Fedtprocenten på disse produkter var imellem 25 og 30 % pr. 100 g.

Der var dog en producent der har lavet en fedtreduceret udgave med 30 % mindre fedt.

Så jeg gik hjem uden peberrodssalat, dog med 2 pakker kamsteg, revet peberrod og et glas Miracle Whip Balance 11% under armen.

 

I en standard købt peberrodssalat er der ca 300 kcal. pr. 100 g.

I denne hjemmelavet version er der ca. 140 kcal. pr.100 g.

 

Den helt enkle version af den hjemmelavede peberrodssalat er jo blot Miracle Whip Balance 11%  og revet peberrod blandet sammen i det forhold man synes smagsmæssigt.

(gerne smagt til med lidt salt og peber)

I de senere versioner af den hjemmelavede peberrodssalat er der blandet finhakket peperfrugt i for at give den lidt grovere struktur.

Og i den seneste version kom der da også lidt finhakket chili i.

Men du kan jo prøve dig frem og lave din helt egen smagsvariant.

 

Prøv at erstatte Miracle Whip Balance 11% med Cheasy fraiche 5%.

Det er lidt smag og behag hvad man synes er bedst.

Med Cheasy fraiche 5% kommer du ned på ca. 80 kcal. pr 100 g.

 

Ren smagsmæssigt er det en fordel at lade peberrodssalaten trække mindst en time før brug da den så udvikler mere smag.