Oksegrydesteg

Oksegrydesteg med kartofler, ovnbagt blomkål, peberrodssovs og hjemmelavet agurksalat.

Start med at brune stegen på alle sider i lidt olie (smør om man vil). Jeg tilsatte også 3 fed knust/hakket hvidløg og et alm. hakket løg for at give lidt ekstra smag.

Tilsæt der efter vand så stegen er halvt tildækket. Denne her steg (1,2 kg.) småsimrede under låg i ca. 2,5 time.

 

Blomkålen drisles med lidt olie og hygger i ovnen ved 220 gr./alm. ovn i ca. en times tid.

Kartoflerne gør blomkålen selskab efter en halv times tid. (Skal have ca. en halv time i ovnen).

 

 

Sovsen består af 2 x OMA madlavningsfløde 4% (2 x 250 ml.), 30 gr. høvlet peberrod, lidt kapers og lidt af den fond der kom fra oksestegen.

(Mængde af peberrod og kapers alt efter smag og behag.)

 

 

Lad det stå og småsimre i 15 min. så det trækker smag og tykner lidt.

 

En god og fedtfattig sovs.