Ærtesuppe

 

&

 

Cuvette med rodfrugter og hvidløg/urtedressing

Ærtesuppe:

Bring 500 ml. vand  i kog i en gryde med 1/2 tsk. salt.            

Skyl 100 g. sorte linser (beluga linser) og kog dem i gryden ved svag varme og under låg i 12-14 min. til de er møre.

Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.

Smelt 10 g. smør i gryde.

Svits et grofthakket zittauerløg i ca. ½ min. Tilsæt 400 g. ærter og svits i yderligere ca. ½ min. Kom 1 liter grøntsagsbouillon i og bring suppen i kog.

Kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender til suppen er helt glat.

Rør lidt saucejævner i og bring atter suppen i kog. Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. 

Tilsæt de afdryppede linser.

 

Smag til med salt og peber.

 

 

Tilbehør til ærtesuppen:

 

 agurk i små tern, rejer, salatost (smulret) og  Baguette

 

 

Klargør rodfrugterne.


Jeg valgte selleri, gulerod, blomkål og kartofler.
Skær det hele i passende stykker.


Det hele vendt i en blanding af olivenolie, hvidløg, salt og peber som er kommet en tur gennem miniblenderen.

 

snit cuvettestegen på kryds og tværs (ca. 6-8 mm. dybt).

Grovhak 2 fed hvidløg og fordel det i snittene.

Gnid cuvetten ind i salt og peber.

både cuvettestegen og rodfrugterne kommes i ovnen samtidig, ved 160 gr./varmluft,

Denne cuvettesteg havde en vægt på 620 g. så den fik 30 min. i ovnen.

Lad den hvile på et spækbræt pakket ind i et stykke sølvfolie med et viskestykker hen over i ca. 10 min. inden den skæres i tynde skiver.

Lad rodfrugterne blive i ovnen v. de 160 gr. mens cuvetten hviler på spækbrættet.