Så kom dagen hvor der skulle laves en hakkebøf af den sidste pakke plantefars.

Den første pakke blev jo til en gryderet som smagte glimrende. 

Plantefarsen var godt camofleret at tomat, løg m.m.

Nu skulle smagen af plantefars stå helt alene som en "hakkebøf"

Det virker bare ikke. Plantefarsen kan ikke stå alene i smagen uden andre smagsstoffer.

 

Bevares, den kan da spises. Men en god smagsoplevelse var det ikke.

 

 

 

Plantefars findes i andre varianter, som måske bedre egner sig til en god "hakkebøf".

Denne her variant egner sig nok bedre til gryderet, lasagne og lign.

Men tilbage til tilberedningen.

Jeg formede 2 store bøffer af plantefarsen. Og så på panden som du normalt ville gøre med en rigtig hakkebøf.

Dog skal man passe på da der ikke kan opnås en rigtig stegeskorpe på plantefarsen. (af denne variant af plantefars)

Jeg brunede bare lige bøfferne lidt på begge sider. (får en halv times tid i ovnen med tilbehør)

Sammen med bøfferne lavede jeg lidt tilbehør som bestod af bønner (frosne), peberfrugt, porre og løg.

Start med at riste løgene godt af først. Tilsæt peberfrugt. Rist det i 1 minuts tid. Så tilsættes bønner og porre og det får yderligere 2 minutters tid på panden før det hele mødes med bøfferne i et egnet fad.

Jeg valgte også at lægge nogle skivet kartofler ved.

Giv det lidt olivenolie hen over det hele før du sætter det i ovnen i ca. en halv times tid ved 180 gr./varmluft.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varianter af plantefars