Den "kødløse"burger

200 g. kikærter (udblødt i vand i mindst 8 timer)

1 æg, 2 fed hvidløg, 1 tsk. stødt korianter, 2 tsk. oregano, 1/2 tsk. chiliflader, 1 stk. paprika,

1 tsk. spidskommen, 5 tsk. citronsaft, 30 g. havregryn, salt og peber efter smag.

 

Det er hvad du skal bruge til 3 store bøffer.

 

 

 

 

Blend det hele. (kan blenderen ikke få fat tilsætter du bare lidt vand)

Er massen så blevet lidt for tynd tilsætter du blot lidt mere havregryn.

 

Sæt massen i køleskabet mindst en times tid.

Når massen "sætter"sig bliver den lidt mere tyk.

Den skal kunne formes som almindelig kødfars.

 

form bøfferme til 3 store bøffer (eller 4 små)

Giv dem en stegeskorpe på panden i lidt olie 2-3 min. på hver side.

 

Sæt dem i ovnen ved 180 gr./varmluft en halv times tid.

 

Imens lever du bløde løg. Brug det resterende olie på panden og giv det så lidt vand.

Når du mener løgene har fået lidt kulør, lægger du dem i et ovnfast fad og gør bøfferne selskab.