Langtidsstegt nakkefilet med kartoffelgrønt og peberrodssovs

Start med at gøre stegen klar i et ovnfast fad og derefter sæt den i ovnen.

 

Denne steg er langtidsstegt 2 timer ved 150 gr./varmluft.

Kernetemperaturen skal være 75 gr.

 

Fordelen ved langtidsstegning er at kødet bliver mere mørt.

Mens stegen hygger sig i ovnen gøres tilbehøret klar.

Jeg valgte at lave kartoffelgrønt og peberrodssovs til.

 

700 gr. babykartofler skylles/renses og skæres i halve stykker.

Start med at give dem 20 min. i en wok/gryde med lidt olie. Jeg tilsatte lidt vand også.

Mens kartoflerne hygger gøres gulerødder, løg, forårsløg og hvidløg klar.

 

En håndfuld gulerødder skrælles og skæres i passende stave.

2 løg ordnes og skæres i grove stykker. Et halvt bundt forårsløg snittes i små stykker.

2 fed hvidløg finhakkes.

 

Efter at kartoflerne har fået 20 min. puttes resten af det grønne i.

Lad det stå og simre til det hele er mørt alt efter hvor meget bid det skal have, alt efter smag og behag.

 

 

Peberrodssovsen består af en brik/250 ml. OMA madlavningsfløde 4 %, en lille håndfuld høvlet peberrod og lidt salt og peber.

Sovsen skal blot stå og simre lidt til den er kogt ind til den tykkelse du ønsker.

Nem og hurtig fedtfattig sovs.