----------------------------------------------------------
Selleri-æble fad
----------------------------------------------------------
Til dette selleri-æble fad brugte jeg
100 g. kidneybønner
her er der brugt tørre kidneybønner som er udblødt i vand (mindst 8 timer)
Så skal de koges mindst 30 min......du får ca. 200 g. bønner...klar til brug
Bruger du kidneybønner fra dåse bruger du så blot 200 g.
800 g. selleri, 300 g. æbler
150 g. løg, 4 fed hvidløg
Lidt olivenolie (til at riste løgene )
Rosmarin (tørret kryderi)
----------------------------------------------------------
Til sovsen brugte jeg
Lidt rapsolie
1 spsk.spidskommen, 1 spsk. karry, salt, peber, 2 spsk. citronsaft
3 spsk. hvedemel, 3-4 dl. mælk
Som tilbehør valgte jeg ris
Skær sellerien i meget tynde skiver med et mandolinjern eller en kniv (ca. 2-3 mm.)
Æblerne skæres i ca. 5 mm. skiver.
Hvidløg skæres i tynde skiver.
Løgene skæres til alm. løgringe.
--------------------------------------------------
Sovs:
Lidt rapsolie varmes op i en lille gryde.
Tilsæt spidskommen og karry efter smag og behag. Svits det i ca. et minut.
Mel tilsættes lidt af gangen og røres sammen med olien. Sovsen bages så op med mælk til den har en tilpas tykkelse.
Den skal være rimmelig tynd da den skal hældes over grønsagerne i fadet.
Lad sovsen simre ca. 5 min. Smag den til med citronsaft, salt og peber.
Der skal være sovs til 3 lag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Retten skal bages i ovnen i et ovnfast fad.
Start med et lag selleri. Så et lag æbler, et lag løg.
Drys med kidneybønner og hvidløg.
Derefter fordeles lidt sovs oven på.
Gentag det hele til du har 3 lag.
Drys lidt tørret rosmarin på det øverste lag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Retten skal bages i ovnen/alm. varme i ca. 45 min v. 200 grader.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------