----------------------------------------------------------

Selleri-æble fad

----------------------------------------------------------

Til dette selleri-æble fad brugte jeg 

 

100 g. kidneybønner 

her er der brugt tørre kidneybønner som er udblødt i vand (mindst 8 timer)

Så skal de koges mindst 30 min......du får ca. 200 g. bønner...klar til brug

Bruger du kidneybønner fra dåse bruger du så blot 200 g.

800 g. selleri, 300 g. æbler

150 g. løg, 4 fed hvidløg

Lidt olivenolie (til at riste løgene )

Rosmarin (tørret kryderi)

----------------------------------------------------------

Til sovsen brugte jeg

 

Lidt rapsolie

1 spsk.spidskommen, 1 spsk. karry, salt, peber, 2 spsk. citronsaft

3 spsk. hvedemel, 3-4 dl. mælk

 

Som tilbehør valgte jeg ris

 

Skær sellerien i meget tynde skiver med et mandolinjern eller en kniv (ca. 2-3 mm.)

Æblerne skæres i  ca. 5 mm. skiver.

Hvidløg skæres i tynde skiver.

Løgene skæres til alm. løgringe.

--------------------------------------------------

Sovs:

Lidt rapsolie varmes op i en lille gryde.

Tilsæt spidskommen og karry efter smag og behag. Svits det i ca. et minut.

Mel tilsættes lidt af gangen og røres sammen med olien. Sovsen bages så op med mælk til den har en tilpas tykkelse.

Den skal være rimmelig tynd da den skal hældes over grønsagerne i fadet.

Lad sovsen simre ca. 5 min. Smag den til med citronsaft, salt og peber.

Der skal være sovs til 3 lag.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Retten skal bages i ovnen i et ovnfast fad.

Start med et lag selleri. Så et lag æbler, et lag løg.

Drys med kidneybønner og hvidløg.

Derefter fordeles lidt sovs oven på.

Gentag det hele til du har 3 lag.

Drys lidt tørret rosmarin på det øverste lag.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Retten skal bages i ovnen/alm. varme i ca. 45 min v. 200 grader.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------