Her serveret med ris og grillet squash

-----------------------------------------------------------------------------

 Jeg brugte: (3-4 personer)

 

150 g. blomkålsris, 150 g. hvid quinoa

6 spks. alm. mel, 1 tsk. chilipulver

2 æg, 2 tsk. salt / Peber

 

Jeg brugte som skrevet blomkålsris men du kan bare køre blomkål gennem foodprocessoren så har du blomkålsris

(den dovne version som jeg brugte er at du køber en pose blomkålsris i dit supermarked)

Skyl og kog quinoa som der står på posen.

Blend eller rør det hele til en fast masse.

Lad den stå en halv times tid før du går i gang med at forme bollerne.

Steg dem i lidt olie på panden i 6-7 min.

Så er der boller til din karrysovs.

 

Jeg har med vilje ikke lagt en opskrift op på karrysovs, da der er så mange og du jo nok har din egen favorit.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------

Hvad er quinoa.

 

Det er et forholdsvist nyt “korn” I Danmark. 

Men det har været dyrket i over 5000 år i Andelsbjergene.

Inkaerne kaldte det for moderkornet på grund af den hellige status blandt folket.

I dag kaldes quinoa for en superfood her hjemme. 

Mange erstatter også ris med quinoa.

 

Protein: 13,3 g.

Kcal: 76 g.

Kulhydrat: 44,8 g.

(pr. 100 g.)