---------------------------------------------------------------

Til denne karrygryde brugte jeg:

 

220 g. linser (røde, grønne eller hvad du nu har liggende af linser)

Husk de skal koges i ca. 15-20 min. før de kommer i gryden.

 

1 løg, 3 fed hvidløg

Ingefær (ca. 30 g.)

gulerødder ( ca. 150 g.)

Blomkål (ca. 500 g. i ordnet vægt)

1 spsk. karry

1 ds. hakkede tomater (400 g.)

1 ds. kokosmælk (400 ml.)

Chiliflader  (du kan også finhakke en frisk chili)

1 lime

1 håndfuld frisk korianter (kan undværes)

------------------------------------------------------------------

 

Start med at koge linserne i 15-20 min. 

 

Hak løg, hvidløg fint.

Skræl ingefær og hak det ligeledes fint.

Skær gulerødder og blomkål ud i mindre stykker.

 

Rist løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i 2-3 min. i en passende gryde (3-4 liters gryde)

Tilsæt karry og ingefær og rist det yderligere 2-3 min.

Så tilsættes lidt chiliflader ( alt efter smag og behag)

Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk og de kogte linser.

Lad det småsimre i 10 min.

Tilsæt så blomkål og lad det småsimre yderligerer 10-15 min. 

Blomkålen skal være lidt møre men med lidt bid i.

 

Smag til med salt og limesaft.

 

Drys lidt friskhakket korianter over lige før serveringen.