Laksedeller med bagte gulerødder, bønner og krydderurtecreme

Krydderurtecremen kan med fordel laves god tid i forvejen, så den kan trække smag i køleskabet.

Jeg tog 250 gr. 6% cremefraiche.

Hakkede 2 små bundter dild og et halvt bund persille (den andet halve bundt bruges til gulerødderne)

Cremefraiche, det hakkede dild og persille blandes sammen og smages til med citronsaft alt efter smag og behag.

Du kan bruge dine egne favoritter at krydderurter og lave din halt egen favorit krydderurtecreme.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

600 gr. gulerødder skæres skråt i små skiver.                                                                                           

jeg havde en pose blandede farvede gulerødder, men du kan jo også bare bruge de helt alm. orange gulerødder.

blandes godt rundt i lidt olivenolie og groft salt.

Skal have ca. 30 min. ved 200 gr./alm. ovn (lidt an på hvor store skiver de er skåret i)

Lige inden serveringen vendes et halvt bundt hakket persille rundt i gulerødderne

Imens gulerødderne hygger i ovnen laver du laksedellerne.

Jeg valgte at købe 500. gr. færdig laksefars klar til brug.

 

Men er du frisk på det kan du lave din egen laksefars 

Til 12 fiskefrikadeller skal du bruge:

700 gram hakket fiskekød (I dette tilfælde laks)
2 tsk. salt
En halv tsk. peber
æg
2 spsk. hvedemel
1 dl. mælk