Blomkålsdeller med kartoffelsalat, bagt grønkål og rugbrødsstick

Brødstick

--------------

Der bliver 5 stick af et brød. Jeg valgte at lave 20 stk. brødstick.

Pensles med lidt olie og salt......7 til 10 min. i ovnen ved 170 gr./ varmluft.

Må gerne blive lidt sprøde så hold øje med brødene i ovnen. Bagetiden kan varierer lidt an på ovnen.

-----------------------------------------------------------------------

Kartoffelsalat

----------------

 

Havde lidt rester i køleskabet. Bredbladet persille og en peberfrugt.

Blev hakket/skåret i små stykker.

En grydefuld kartofler blev skraldet/skåret i små stykker og kogt i ca. 10 min.

 

En bøtte Cheasy Fraiche (5%) hældes i en skål som gøres selskab af det bredbladet persille, peberfrugt og kartoflerne (når de er blevet afkølet)

Lidt sennep, citronsaft, salt, peber og hakket purløg tilsættes.

(alt efter smag og behag)

 

Kartoffelsalaten kan med fordel laves nogle timer før serveringen og gemmes i køleskabet da den så trækker lidt mere smag

-------------------------------------------------------------------------

Blomkålsdeller

------------------

Et blomkålshoved skylles og skæres i små stykker.

Et par løg skæres ligeledes i små stykker.

Bland det i en skål.

du kan blende det med en stavblender eller i en alm. blender (hvad du nu har)

Der skal ikke tilsættes vand da blomkålen indeholder væske nok.

Når det er blended tilsættes 2-3 spsk. rugmel (el. hvedemel hvis du mere er til det)

Antal spsk. er lidt an på hvor meget væske der er....skal være lidt fast da det skal formes til "deller"

Steges på panden i olie i 4-6 min. på hver side.

--------------------------------------------------------------------

Bagt grønkål

-------------------------

Her er ca. 150 gr. grønkål.

Grønkål i grove stykker fordeles på en bradepande.

Drisles med lidt olie, salt, peber og revet parmesan.

Bages i ovnen i ca. 10-12 min./170 gr. varmluft.

(Hold godt øje med det !!!. Bagetiden kan varierer lidt)

Du skal bruge:

.......................

Brødstick:

4 stk. (som dem på billedet), olie, salt.

......................

Kartoffelsalat:

Kartofler, purløg, peberfrugt, purløg, Cheasy Fraiche 5%, sennep, citronsaft, salt, peber.

Bredbladet persille (det var en rest/kan undværes)

.....................

Blomkålsdeller:

blomkål, løg, 3 spsk. rugmel, olie til stegning.

....................

Bagt grønkål:

150 gr. grønkål, revet parmesan, salt, peber.