Græsk fladbrød med portobello, karryristet kikærter og avocadocreme
Start med at lave avocadocremen og stil den så i køleskabet så den kan trække lidt smag.
Avocado "kødet" fra 2 avocadoer og 3 spsk. cremefraiche (jeg brugte 6 % cremefraiche) røres/blændes sammen med lidt salt, peber og citronsaft.
Smag det til med yderligerer cremefraiche, salt, peber og citronsaft efter egen smag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I en anden gryde/wok svitses to rødløg der er skåret i små passende stykker i lidt olie 3-4 min.
Karry tilsættes (mængde efter smag og behag). Vendes godt rundt i rødløgene og steges yderligerer 1-2 min.
En dåse kikærter tilsættes (drænet)
Steges yderligerer et par min.
(Smag til med lidt mere karry hvis det ønskes)
Portobellosvampene og de ristede kikærter/rødløg fordeles på de græske fladbrød.
Jeg havde nogle cherrytomater og kogte små kartofler liggende. De blev skåret i skiver og ligeledes fordelt ud på fladbrødene.
Det hele fik 4-5 min. i ovnen ved 170 gr./varmluft.
Inden serveringen fordeles 3-4 klatter avocadocreme og lidt salat på fladbrødene.
Fladbrødene købte jeg i Fakta / 4 stk. i en pakke.
Der er til 3 fladbrød i denne opskrift/mængde.
Til denne opskrift/mængde skal du bruge:
1 pk. græsk fladbrød/4 stk.
Cremefraiche
2 avocadoer
Salt, peber, karry, citronsaft
1 pk portobellosvampe
1 dåse kikærter
2 små rødløg
Salat, cherrytomater, kogte kartofler (hvis det ønskes/fyldet kan jo varieres efter eget ønske)
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En gang imellem må du godt "sprænge over hvor gærdet er lavest"
og købe dig til et nemt måltid uden at skulle stå i køkkenet for længe.
Dette her klare sig selv i ovnen. Thai Snack 10 min. / fritter 20 min. i ovnen.
Og så lige lidt dip (jeg valgte salsasauce)