Serrano eller bacon i skiver

Serranoskinke (på spansk el jamon serrano) er en type spansk svineskinke af lokale lyse landsvin eller blandinger hvor lignende grise indgår.

 

Grise som skal bruges til produktion af højkvalitets Serranoskinke skal i følge spanske myndigheder være mere end 8 måneder gammel når de slagtes, og slagtevægten skal være mindst 115 kg. Grise som skal bruges til standard Serranoskinke er gerne ca. 7 måneder gamle når de slagtes, og slagtevægten ligger på cirka 85–100 kg. Skinken kan holde sig i ca. 1 år, hvis der ikke er blevet skåret af den og den er opbevaret i et tørt rum uden sollys (ikke for varmt - ca. 18 grader).

 

Serrano skinke i skiver indeholder 8,7 g fedt/213 kcal. pr. 100 g. (data på pakken)

Serrano skinke i skiver er et godt smags alternativ til bacon i skiver.

----------------------------------------------------------------------------------

Så kunne man tænke at jeg brugte serrano skinke i stedet for bacon på grund af fedt og kcal. indholdet........ikke nødvendigvis.

Serrano skinke og bacon har bare hver sin gode smag.

----------------------------------------------------------------------------------

 

Kcal. indholdet i bacon (ikke tilberedt) svinger fra 212 kcal. til 350 kcal./pr. 100 g. (19 til 25% fedt/pr. 100 g.)

Lavest fundet kcal....Tulip Engelsk Inspireret Bacon 212 kcal./pr. 100 g.

Højest fundet kcal.....Hanegal Rent Økologisk Bacon 350 kcal./pr. 100 g.

 

Men..men......husk at fedtprocenten daler noget ved stegning/tilberedning da fedtet jo render af.

Så en mere præcis fedt procent er svært at beregne efter tilberedning.

 

Så fakta er jo nok at bacon ikke er mere usundt end serrano skinke da en del af fedtet render af ved tilberedning.

 

Ved stegning af bacon med 19% fedt kan fedtprocenten komme helt ned på ca. 5% fedt.