Fyldt mørbrad med grøntsagsfad, yoghurt dip alà tzatziki og groft brød

Start med fyldet til mørbraden.

 

2 tomater finhakkes. 

Forårsløg finhakkes (ca. en håndfuld)

100 g. revet ost. (Cheasy 13%)

3 fed hvidløg, salt, peber (efter smag), et bundt frisk oregano blendes sammen med lidt vand (kun lige så blenderen kan få fat).

Det hele røres godt sammen.

Mørbraden skæres næsten igennem.

Åbnes og fyldet lægges på.

Rul/Pak den godt sammen med kødsnor (eller kødnåle)

Lægges i et ovnfast fad. Jeg havde lidt fyld i rest som jeg lagde ved mørbraden.

Grøntsagsfad.

 

Du kan naturligvis bruge hvad du vil af grønt.

Her er hvad jeg brugte.

 

Løg i både, et halvt bundt forårsløg (ca. 3-4 cm lange), peberfrugt i grove stykker, gulerødder i små stænger, et par håndfulde grovhakket spidskål.

Det drisles med lidt olie, salt og peber (efter smag)

 

Den fyldte mørbrad og grøntsagsfadet slal have ca. 25-30 min. i ovnen v. 180 gr/varmluft.

Yoghurt dip alà tzatziki

 

2 fed hvidløg, 2 dl. yoghurt, 2 dl. skyr, salt og peber blendes sammen.

Agurk i små stykker tilsættes og røres rundt i blandingen til den har en passende konsistens.

Jeg brugte ca. 1,5 agurk.