Krydret oksekødboller med pandebønner og groft brød

Råvarene til de krydrede oksekødboller består af:

 

400 g. 3-7% oksekød (med 25% grøntsager).

Et par håndfulde revet gulerod.

1 fed finhakket hvidløg.

1 tsk. karry, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. oregano, lidt salt og peber.

 

Det hele røres godt sammen med en lille sjat vand eller mælk.

Lad den rørte fars trække en times tid i køleskabet før den laves til små oksekødboller.

Efter en times tid laves de små oksekødboller og sættes i ovnen en halv times tid ved 180 gr./varmluft.

 

400 g. frosne bønner blancheres i ca. 5 min.

Der efter kommes de på en pande med lidt olie og ristet godt af 3-4 min og der tilsættes 1 brik/250 ml. OMA madlavningsfløde 4%.

Smag til med lidt salt og peber.

 

Lad det stå og småsimre til oksekødbollerne er færdige i ovnen.

 

 

Jeg valgte at servere et godt stykke groft brød til.