Fundamentet i det indiske køkken er krydderier og løg.

Især karry og garam masala er nok de mest brugte.

Karry og garam masala er blandingskrydderier.

det vil sige at krydderierne består af mange forskellige krydderier.

Her hjemme foretrækker de fleste at købe dem færdigblandet men i indien blander de det selv.

En hver indisk husmor har sin egen favoritblanding.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Karry kan bestå af (der er flere varianter af blandinger)

2 stk chilier, små og befriede for kerner
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. nellike
1 tsk. bukkehornsfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. havsalt, groft
1 tsk. muskatnød, revet
2 tsk. stødt gurkemehe
1 tsk. stød ingefær

 

I Indien findes karry som ord for et pulverkrydderi ikke, i stedet bruger man begrebet masala,som betyder krydderiblanding. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Garam masala kan bestå af (igen er der forskellige varianter af blandingen)

 

2 spsk. korianderfrø

1 spsk. spidskommenfrø

10 hele kardemommefrø

1 hel kanelstang

10 sorte peberkorn

6 hele nelliker

 

Karry er mest udbredt i sydindien.

Mens garam masala er mest udbredt i nordindien.

 

Garam betyder hot eller stærk

masala betyder krydderiblanding

Opskrift på en indisk ret er på vej