------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

Tjaa....der jo både opture og nedture når man står midt i en kritisk sygdom.

Mit hoved kan godt nogle dage være fyldt med tanker/følelser om hvad der sker på den anden side af denne sygdom.

Jeg har tidligere skrevet at der er 3 muligheder.

Kommer jeg helt tilbage til et job på fuld tid.

Bliver jeg flexjobber med 3-4 timer om dagen.

Bliver jeg førtidspensionist.

Skal vi være helt ærlig så er der jo (desværre) en mulighed mere.

 

Den er svær. I værste fald kunne jeg jo ende som aske i en urne sådan ca. 50 cm. under jorden.

Jeg er ikke bange for at dø. Heller ikke ærgelig.

Men jeg er ærgelig over at mine børn, børnebørn og kæreste skulle miste deres far, morfar og kæreste.

 

Men jeg holder fanen høj og kæmper videre. 

Nogle dage er bedre end andre.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Det indiske køkken

 

Fundamentet i det indiske køkken er krydderier og løg.

Især karry og garam masala er nok de mest brugte.

Karry og garam masala er blandingskrydderier.

det vil sige at krydderierne består af mange forskellige krydderier.

Her hjemme foretrækker de fleste at købe dem færdigblandet men i indien blander de det selv.

En hver indisk husmor har sin egen favoritblanding.

 -------------------------------------------------------------------

Karry kan bestå af (der er flere varianter af blandinger)

2 stk chilier, små og befriede for kerner
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. nellike
1 tsk. bukkehornsfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. havsalt, groft
1 tsk. muskatnød, revet
2 tsk. stødt gurkemehe
1 tsk. stød ingefær

 

I Indien findes karry som ord for et pulverkrydderi ikke, i stedet bruger man begrebet masala,som betyder krydderiblanding. 

 

 

---------------------------------------------------------------------------

Garam masala kan bestå af (igen er der forskellige varianter af blandingen)

 

2 spsk. korianderfrø

1 spsk. spidskommenfrø

10 hele kardemommefrø

1 hel kanelstang

10 sorte peberkorn

6 hele nelliker

 

Karry er mest udbredt i sydindien.

Mens garam masala er mest udbredt i nordindien.

 

Garam betyder hot eller stærk

masala betyder krydderiblanding