Gammeldags oksesteg

Her serveret med kartofler, gulerødder, blomkål og champignonsovs.

--------------------------------------------------------

Brun oksestegen på alle sider i en gryde.

Hæld lidt vand ved. Læg lidt forskelligt af dine ynglingsgrøntsager ved.

Vand, grøntsager og smagen fra kødet bliver til en god smagfuld fond som du senere skal bruge til at lave champignonsovsen af.

Lad oksestegen stå og simre i en gryde med låg i ca. 2,5 time. Vend den nogle gange undervejs.

Efter et par timer hvor kødet har stået og hygget sig kan du begynde at lave champignonsovsen.

Rist en pakke champignon af i en gryde. Tilsæt en brik (250 ml.) OMA madlavningsfløde 4%.

Tilsæt yderligere en god del af den fond der kom ud smagen fra grøntsager og kød.

Jævn sovsen med lidt sovsejævner/maizena.  (denne sovs fik også lidt kulør)

Smag til med salt og peber.

 

 Samtidig tilbereder du kartofler, gulerødder og blomkål.

Blomkål koges i ca. 15 min.

Kartofler og gulerødder koges som du plejer.